O podjetjuIzdelkiTehnologijaKakovost
 
 
Splošni nabavni pogoji
Lokacija
Kontakt
O piškotkih

© Tehnopond d.o.o.
izdelava Madison systems
Splošni prodajni pogoji
Splošni nabavni pogoji

OBSEG
Vse dobave, storitve in ponudbe dobaviteljev  se izvajajo izklju─Źno na podlagi teh Splošnih nabavnih pogojev, ki so sestavni del vseh pogodb, ki jih podjetje TehnoPOND (naro─Źnik) s svojimi dobavitelji sklene za dobave ali storitve.
Splošni pogoji poslovanja izvajalcev ali tretjih oseb niso veljavni, tudi ─Źe podjetje TehnoPOND v posameznih primerih njihovi uporabi ne nasprotuje. Sklicevanje na dopis izvajalca, ki vsebuje izvajal─Źeve splošne pogoje poslovanja, ne pomeni soglasja s temi pogoji poslovanja. Prevzem ali pla─Źilo blaga nikakor ne pomeni izjave o soglasju z dobaviteljevimi splošnimi pogoji poslovanja.

NARO─îILA
Ponudbe in predra─Źune prejme naro─Źnik brezpla─Źno. Naro─Źnika zavezujejo samo pisna naro─Źila razen v primeru, da ni druga─Źe dogovorjeno. Izvajalec mora naro─Źilo pisno potrditi v roku 7 dni po prejemu naro─Źila.

CENE IN PLA─îILNI POGOJI
V naro─Źilu dolo─Źena cena je zavezujo─Źa. Ta cena vklju─Źuje brezpla─Źno dostavo do sede┼ża  in embala┼żo. Pla─Źilo se izvede v pla─Źilnem roku 30 dni neto. V primeru prezgodnjih dobav se zapadlost ravna po dogovorjenem roku za dobavo.
Blago se dobavi v za izdelek primerni embala┼żi, ob tem pa se upoštevajo zadevne dolo─Źbe o varovanju okolja. Podjetju  TehnoPOND v zakonsko dovoljenem obsegu pripadajo pravice do pora─Źuna in pridr┼żne
pravice.

ROK DOBAVE; PREKORA─ŹITEV ROKA DOBAVE; PENALI
V naro─Źilu dolo─Źen ─Źas dobave je zavezujo─Ź!
─Źe pri dobavi pride do zamude, je naro─Źnik neomejeno upravi─Źen do odškodninskih zahtevkov. Ti vklju─Źuje pravico do odstopa in do povra─Źila škode zaradi neizvedbe. Podjetje TehnoPOND ima pravico, da zahteva odškodnino oziroma odstopi od naro─Źila, ─Źe prete─Źe razumen dodaten rok. Pri tem skupini TehnoPOND zlasti pripada nadomestilo za dodatne stroške, ki bi nastali zaradi nakupa blaga drugje, na primer za ekspresne zra─Źne dobave itd.

Naro─Źnik je poleg tega upravi─Źen, da v primeru zamude dobave po predhodnem pisnem opozorilu za vsak za─Źeti teden zamude izvajalcu obra─Źuna pogodbeno kazen v višini 0,5 % oz. najve─Ź 5 % vrednosti zadevnega naro─Źila. Pogodbena kazen se prišteje k škodi zaradi zamude, ki jo mora pla─Źati izvajalec.

Dostavo je treba opraviti na delovni dan izklju─Źno med 07.00 in 15.00 uro. Izvajalec je dol┼żen skleniti zavarovanje za škodo pri transportu. ─Źe je to potrebno, mora izvajalec naro─Źniku odstopiti svoje zahtevke iz naslova zavarovanja transporta.

GARANCIJA
Izvajalec naro─Źniku jam─Źi, da imajo naro─Źeno blago ali storitve lastnosti, ki jih je naro─Źnik v svojem naro─Źilu opredelil kot osnovo za izdajo naro─Źila. Izvajalec zagotavlja, da pri proizvodnji izvaja potrebne vmesne in kon─Źne preglede ter da pri delih, ki jih dobi od svojih dobaviteljev, poskrbi za obse┼żno vhodno kontrolo. Izvajalec naro─Źniku jam─Źi, da bo upošteval pravice tretjih oseb, še zlasti lastninske pravice.

LASTNINSKI PRIDR┼ŻKI
Lastninski pridr┼żki izvajalca so veljavni le, ─Źe se nanašajo na pla─Źilne obveznosti naro─Źnika za tiste izdelke, za katere si izvajalec pridr┼żuje lastnino. Še posebej so nedopustni razširjeni ali podaljšani lastninski pridr┼żki.

GARANCIJSKI ZAHTEVKI
V primeru pomanjkljivosti na blagu je naro─Źnik neomejeno upravi─Źen do odškodnine. Zastaralni rok za stvarne napake pri nabavnih pogodbah znaša 24 mesecev.
Naro─Źnikov ugovor glede pomanjkljivosti se šteje kot pravo─Źasen, ─Źe pomanjkljivosti izvajalcu sporo─Źi v roku 14 delovnih dni po prejetju blaga. Naro─Źnikov ugovor glede skritih pomanjkljivosti se šteje kot pravo─Źasen, ─Źe izvajalca obvesti nemudoma po odkritju pomanjkljivosti.

Pri obse┼żnih dobavah šteje kot zadosten in ustrezen pregled s strani naro─Źnika pregled naklju─Źnih vzorcev. ─Źe se pri preverjanju takšnih vzorcev izka┼że, da je dobava pomanjkljiva, - sme naro─Źnik po svoji izbiri preveriti celotno dobavo na stroške izvajalca ali - sme naro─Źnik uveljaviti garancijske zahtevke za celotno dobavo (nadomestna dobava, dodelava, zni┼żanje cene, odstop od pogodbe, odškodnina zaradi neizpolnjevanja itd.).
Nadaljnji garancijski in odškodninski zahtevki podjetja TehnoPOND – tudi za posledi─Źno škodo – ostanejo nespremenjeno v veljavi. Pla─Źilo blaga ne pomeni potrditve, da je blago skladno s pogodbo in brez napak.

VARSTVO LASTNINE 
Naro─Źnik obdr┼żi lastništvo in lastninske pravice nad izvajalcu izdanimi naro─Źili in na─Źrti, risbami, izra─Źuni, opisi ter drugimi dokumenti, ki jih je naro─Źnik dal na voljo izvajalcu. Izvajalec tretjim osebam ne sme odobriti dostopa do njih, jih razkriti, uporabljati samostojno ali preko tretjih oseb ali jih razmno┼żevati. Izjema je razmno┼żevanje, ki je nujno za izvedbo naro─Źila.
Na zahtevo podjetaj TehnoPOND je treba vse dokumente nemudoma vrniti.

ODGOVORNOST ZA IZDELKE
─Źe mora naro─Źnik zaradi napake na izdelku, ki ga je dobavil izvajalec, izvesti poziv za vra─Źilo izdelkov, krije izvajalec vse s tem povezane stroške.

VAROVANJE TAJNOSTI
Izvajalec je v odnosu do tretjih oseb zavezan k varovanju zaupnosti glede zadev dru┼żbe, ki jih izve med izvajanjem naro─Źila in ki so nastale z izvedbo naro─Źila, kar velja v najširšem smislu, še posebej pa za podatke, predpise, vzorce, na─Źrte in zasnove. Obveznost varovanja zaupnosti velja tudi po poteku pogodbe in preneha šele, ko postane proizvodno znanje, ki je vsebovano v predanih risbah, na─Źrtih, izra─Źunih in drugih dokumentih, splošno znano.

Uporaba naro─Źil podjetja TehnoPOND za namene oglaševanja ni dovoljena razen v primeru druga─Źnega dogovora!

KRAJ IZPOLNITVE; SODNA PRISTOJNOST; VELJAVNO PRAVO
Kraj izpolnitve za vse pogodbe je podjetje TehnoPOND ki je izdalo naro─Źilo za izvajalca, ali sprejemno mesto, ki je navedeno v naro─Źilu. Izklju─Źno mesto sodne pristojnosti za obe pogodbeni stranki je  sede┼ż podjetja TehnoPOND. Vse med naro─Źnikom in izvajalcem sklenjene pogodbe so podvr┼żene izklju─Źno pravu Republike Slovenije.

Opozorilo

Z obiskom spletne strani se strinjate z uporabo "piškotkov", ki so nujni za uporabo osnovnih storitev spletne strani.
Kaj so piškotki in katere uporabljamo preberite tukaj.
Ali dovolite shranjevanje pi┼íkotkov, ki niso nujno potrebni za delovanje spletne strani, na va┼í ra─Źunalnik?

Va┼ía izbira se bo shranila na va┼í ra─Źunalnik.